Frågespalt

Skriv en fråga eller kommentera vad någon annan skrivit.

 

 • Johan Netterström:

  Hej.

  Jag heter Johan Netterström och har bott med min fru i Baskarp sedan 2006. Vi bor i ett hus på Svedgatan 4 som vi skulle vilja ta reda på lite mer om. Jag tror att boken
  Svenska Naxos 1895-1935 eventuellt skulle avhandla något om huset då det ska ha uppförts som arbetarbostad (vi är inte helt säkra). Har ni den boken i er förening och skulle man då kunna få ta del av den om man blir medlem?

  • Siewert:

   Hej Johan!
   Jag vet inte om just det boken finns i våra hyllor men det finns en del att läsa om Naxos.
   Vi har Öppet hus på Torsdag 8/3 kl.18-21, kom gärna då.
   Välkommen!

 • Jens Sandahl:

  Hej!
  Jag härstammar på raka fädernet från Gubbhulan. Har kört Y-DNA.test hos FTDNA.com och är nyfiken på om vi är fler med fädernelinjen dit och om det är någon som är på väg att testa det. Skulle vara intressant att se om det blir match. Har nämligen en svag länk i och med att min farfars far inte är uppgiven i några skriftliga källor, och är intresserad av att få bekräftat vad jag i princip fått bevisat genom FF-test hos FTDNA.

 • Mats Ferring:

  Hej. Jag letar efter gamla foton på Källebäckens brygga som anlades 1892 eller andra foton på Habo kommuns strandlinje. Har ni något?

 • Margareta Andersson från Skövde:

  Min mamma var på Ådalens Kyrkliga fortsättningsskola 1918, har hennes avgångsbetyg
  underskrivit av
  Gustav Adolf den 14 juni 1918
  Frans Johansson
  Undrar om det finns några uppgifter eller foto från den tiden.
  Tacksamt om jag finge veta lite om den skolan.

 • Jonas Hedenborn:

  Hej! Är det någon som vet om man kan få tag på Franssons arkiv i något lämpligt dataformat?

  • Lars Lundberg:

   Tyvärr finns Karl-Gustav Franssons sammanställningar endast i pappersform och pärmarna förvaras i Släktforskarföreningens lokal i bibliotekets källare.
   Frågan om att digitalisera allt material och överföra detta till pdf-filer har diskuterats i föreningsstyrelsen, men ännu har inte ett sådant arbete påbörjats.

  • Andreas Karlsson Rosenblad:

   Jag har skannat in det mesta materialet på egen hand vid ett besök i Habo bibliotek för ca 10 år sedan och har det tillgängligt som PDF-filer.

 • Margareta Bodin:

  Hej
  Jag har en avlägsen släkting som 1904 for till Kina som missionär. (Utvängstorp BI:2 sidan 10). Vilken lokal dagstidning är mest troligt att det kanske kan finnas någon notis om detta. Tar gärna emot andra förslag var jag ska leta. Namnet på missionären är Johan Levin Samuelsson född 1880.
  Hälsningar/Margareta

  • Göran Andersson:

   Hej!
   Det underlättar om du vet vilken missionsorganisation han sändes ut av. Helgelseförbundet har jag kollat, och där finns han inte med. De två troligaste tipsen borde då vara Svenska missionsförbundet, med säte i Stockholm (numera ”Equmeniq”), eller Svenska Alliansmissionen, med säte i Jönköping.

 • Gull-Marie Adolfsson:

  Hej!
  Jag forskar på en ana som föddes 1864 på Gästgivargården i Westra Kärr. Är det någon som känner till om byggnaden finns kvar?
  Hälsningar Gull-Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *